sobota, 3 maja 2014

Sernik z musem truskawkowym


Witamy z powrotem po długiej przerwie!

Mamy nadzieję, że po tym burzliwym dla nas naukowym i odrobinę leniwym czasie będziemy jeszcze lepsi niż wcześniej. Mamy dla was zatem majówkową propozycję :)


Sernik z musem truskawkowym


Składniki:
  • 600 g twarogu sernikowego/chudy 3x mielony
  • 100 g cukru białego
  • 3 żółtka
  • 3 białka
  • 100 ml mleczka kokosowego/kremówki
  • 2 łyżki budyniu śmietankowego
  • garść migdałów w płatkach
  • 1/3 szklanki musu truskawkowego/dżemu truskawkowego
Wykonanie:
  1. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę.
  2. Dodawać twaróg partiami.
  3. Dodać mleczko kokosowe.
  4. Przesiać budyń do masy serowej i dobrze wymieszać.
  5. Ubić białka.
  6. Wmieszać białka do masy twarogowej i dodać płatki migdałów.
  7. Wlać do formy o średnicy 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
  8. Na powierzchnię zrobić kleksy z musu truskawkowego i przeciągać je wykałaczką tworząc wzorek.
  9. Piec 1h w 150 st. C.


Gosiowe mizianki





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz